torsdag 16 juli 2015

Sommar, sommar sommar.......

Semestern är snart slut och jag njuter å det fullaste våra sista dagar s k semesterledighet.

Jag har knappt koll på vilken dag det är och det är lite bra så här när det närmar sig arbete igen. Måste erkänna att det skulle vara skönt med ytterligare ledighet och detta enkla liv vi har skapat oss här i Måla/ Hällarna.

Under dessa veckor har jag kommit på mig själv med att fundera över och hitta så många anledningar och motiveringar till att försöka leva ett enklare liv på många sätt. Ta med sig den här känslan hem till Gubbis. Göra en downsizing på många sätt. Inte minst så är känslan att sätta fritiden och välmående för vår familj ännu mer och starkare som nr 1 mer än någonsin och funderingen efter det är hur det ska ske utan att man gör alltför mycket avkall på sin ordinarie prestationsförmåga, vilja, ambition och inte minst de drömmar man har om att göra det ena och det andra och också fara ut och resa, se och uppleva hela världen och kanske köpa en o annan bostad till...

Tankarna är många och när man börjar fundera så får åtminstone inte min hjärna semester. Den går igång och jag får all världens tankar om det ena och det andra och hur man verkligen vill skrida till verket och göra något.

Det har varit en av de softaste och skönaste semestrarna någonsin här vid landet och vi reflekterar över kontrasterna mot Frankrikes underbara riviera förra året som vi också trivdes alldeles ypperligt på. Vad är det egentligen som gör att man trivs både här och där och överallt och att det egentligen inte spelar någon roll var man är så länge man är där man är trygg, nöjd, mätt och omgiven av kärlek?


Ja, det är nog kanske det att man är omgiven av trygghet och kärlek i en miljö som känns soft och där man är älskad fullt ut. Och som i vårt fall där vi aktivt och nogsamt givit extremt mycket kärlek och arbete till vår stuga,  En extreme makeover helt enkelt i kombination med inställning och kärlek.

Jag reflekterar över hur snabbt jag kunde trivas här igen efter att ha låtit det förfalla i nästan 8 år ..och så väldigt mycket så att det känns som om vi aldrig ska göra oss av med det. Det har blivit vår stuga på allvar. Vi lär och gör och njuter mellan varven, fullt ut. Arbete- vila, arbete- vila.......

Vi har dessutom varit generösa mot vår stuga och delat den med våra goa vänner som också bidragit till att den boostats med glädje, kärlek, trevligheter, musik och många skratt vilket gör att stugan får självförtroende på många sätt.

Midsommarfirandet här blev en höjdare vad gäller kärlek och glädje och de nästföljande veckornas trevligheter likaså.

Att få min syster som nära granne har också blivit en höjdare och det är över förväntan på många sätt, inte minst i hur mycket vi gläds med varandra i allt vi nu trivs och åstadkommer i våra liv och stugor långt bort från gnäll och annat gnäll som kan blomstra här i gnällbältet.

Gnället låter vi vara en objuden gäst här på Ålhammars Udde och vi bjuder istället in glädjen och nyfikenheten på att vilja utveckla och samtidigt förvalta något som vi faktiskt väckt ur en törnrosasömn.

Apropå törnrosasömn så börjar vår lilla katt att bli riktigt trött och hon sover riktiga törnrosasömn mest hela tiden här. Hon går från en fåtölj till en annan och följer oss hack i häl här på altanen när hon så vill. Det är stor glädje att se hur hon trivs och bara softar precis som vi och det bäst att passa på för inom några dagar och veckor blir det storstad för en större del av slanten.

"Sommar sommar sommar, som en dröm du bleknar bort, du är alltför kort ."


det är som i visan men jag har redan börjat funder över hur vi kan vårda sommarkänslan länge länge i år ... den är magisk.



A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar